Бесіда про цінність життя з полтавськими школярами

28 квітня в бібліотеці-філії сімейного читання №3 була проведена бесіда про цінність життя з учнями 6-А класу загальноосвітньої школи №37.

На початку педагог і бібліотекар школи Тетяна Лисогор розповіла житейську історію, яка зацікавила і заінтригувала дітей настільки, що вони хотіли швидше почути: чим усе закінчилося?

У тій історії все закінчилося добре, хоча людині, яка згаряча не думала, що говорила, довелося потім дуже сильно попереживати.

Отець Юрій Кролевський пояснив школярам, що кожен з них – унікальний, про це слід пам’ятати. Іншої такої людини немає. Якщо ви комусь не сподобалися – не зважайте. Думка «Я не красивий, мене не люблять» – не ваша, а стороння, то є вірус – як у комп’ютері… Такі думки, якщо їм піддаватися, можуть призводити до депресії, а депресія – дуже страшна річ. У стані надто глибокої депресії буває, що людині навіть не хочеться жити. Але життя – то найбільша цінність, яку необхідно берегти.

Треба знаходити антивірус проти поганих думок (найсильнішим антивірусом проти занепадницьких настроїв є віра в Бога, перебування в лоні Церкви), є й інші засоби, які допоможуть повіритив себе і навчитися радіти життю в його багатогранності. Тільки добрі, світлі думки можна впускати в своє серце.

– Думка про вас сподобалася Богові, і Він вас створив. Пам’ятайте, що ви всі красиві і прекрасні, – наголосив священик.

Бог ніколи не зрадить і на щире, з вірою звернення до Нього відгукнеться, дасть вам у десять разів більше хорошого, ніж ви просите.

Отець Юрій розповів, що трапляються жахливі випадки, коли людина в стані глибокого психічного розладу сама зводить рахунки з життям. Але в такому випадку душа людини ніколи не знайде спокою у Вічності, й буде страждати там набагато сильніше, ніж тут, на Землі.

Земне життя коротке у порівнянні з Вічністю, треба скористатися цим даром Божим для того, щоб робити добро, для духовного росту. Той, хто співчуває іншим і робить добрі справи для ближніх, не може бути нещасним.

Джерело: http://www.cbs.poltava.ua/provedeni-v-2015-rotsi/ditey-uchili-liubiti-sebe-i-povazhati.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *