Владика Василій (Тучапець) та владика Степан (Меньок) освятили на Полтавщині Дім милосердя для дітей (фоторепортаж)

2-3 травня відбулися урочисті заходи з нагоди освячення Дому милосердя для дітей у с. Деменки Кобеляцького району Полтавської області. Святкування розпочалося у суботу з Вечірньої, яку очолив владика Степан (Меньок), екзарх Донецький. У молитві взяли участь о. Василь Улішак, адміністратор храму св. Миколая с. Деменки, о. Андрій Буняк з Кобеляк, о. Ігор Пагулич з Дніпродзержинська, о. Юрій та о. Максим Кролевські з Полтави, а також віце-ректор Київської Трьохсвятительської Духовної Семінарії о. Андрій Чорненко, о. Марко Семеген – парох собору св. Софії м. Риму та о. Володимир Вонс, ЧНІ зі Львова. Окрім того, до Деменок завітала с. Олена Мацько, Головна настоятелька Згромадження сестер Милосердя св. Вінкентія, сестри св. Йосифа з Харкова та сестри василіянки із Запоріжжя. На освячення Дому милосердя також було запрошено с. Софію Клімовську, яка ще у 2008 році розпочинала тут працю.

Після молитви відбулося урочисте привітання гостей, подяка жертводавцям, а також святковий концерт за участю вихованців Дому, парафіяльних дітей та гостей з Дніпродзержинська.

У неділю до Деменок завітав владика Василій (Тучапець), екзарх Харківський, який разом з владикою Степаном (Меньком) та численним духовенством здійснили чин освячення Дому милосердя і відслужили Архиєрейську Святу Літургію.

Варто зазначити, що в урочистих заходах також взяли участь представники районної та сільської влади.

Довідка: Монастир Сестер Милосердя діє у Деменках з 2008 року і зараз в ньому проживають сестри Магдалина Чугайда та Параскева Мельничук, які опікуються шістьма дітьми шкільного віку. На даний час закінчено ремонт Дому милосердя, але ще планується ряд робіт для його благоустрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *