У Полтаві школярів та студентів благословили на новий навчальний рік

6 вересня 2015 року Божого у храмі Пресвятої Тройці м. Полтави відбулося благословення школярів та студентської молоді на новий 2015-2016-й навчальний рік.

Благословення розпочалося урочистою Божественною Літургією, у якій священики отець Юрій Кролевський та отець Максим Кролевський разом з вірними, окремими молитовними проханнями, просили заступництва й благодаті Отця Небесного для учнів та студентів, молилися, щоб Господь Бог додав їм мудрості, наполегливості та второпності у навчальному процесі.

Отець Юрій наголосив, що наше відповідальне ставлення до навчання, може покращити і наше особисте життя, і життя нашої Церкви та країни. “Пам*ятайте, саме від вас, вашої сумлінності, наполегливості та відповідальності залежить, – зауважив священик, – яке обличчя буде мати наша Церква та держава у найближчому майбутньому”.

Після Святої Літургії відбулася молитва-благословення та всіх учнів та студентів окропили святою водою. Для тих, хто іде до школи вперше, священик уже традиційно подарував “Молитовник школяра” та закликав “бути ще більш сумлінними та відповідальними дітьми Божими, – слухняними, чесними та наполегливими у навчанні”.

На завершення усі парафіяни мали можливість переглянути документальний фільм «Обличчя живої Церкви», який створено «Живим телебаченням». Головною у фільмі є розповідь Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, про Церкву загалом і зокрема про її Стратегію розвитку до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Розповіді Блаженнішого Святослава супроводжуються відеорядом, відзнятим «Живим.ТБ» у різних живих парафіях УГКЦ у всій Україні та світі.

                                    Пре-служба парафії УГКЦ Пресвятої Тройці у м. Полтава

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *