Владики УГКЦ освятили в Дрогобичі на Львівщині Хресну Дорогу

27 вересня, на празник Воздвиження Сесного і Животворящого Хреста, у м. Дрогобичі Львівської області, відбулося освячення Хресної дороги на парафії святих Северина, Віталія і Якима, мучеників Дрогобицьких.

Чин освячення звершив владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, у співслужінні з владикою Ярославом (Прирізом), Єпископом Самбірсько-Дрогобицьким, і владикою Василем (Тучапцем), Екзархом Харківським. За словами о. Івана Паньківа, декана Дрогобицького і адміністратора цієї парафії, спорудження Хресної дороги стало можливим завдяки пожертвам парафіян та праці львівських майстрів.

Зазначимо, що напередодні, 26 вересня, Високопреосвященний владика Ігор, митрополит Львівський, відслужив у парафіяльному храмі Велику Вечірня з литією. Богослужіння супроводжував хор Дрогобицької духовної семінарії. Відтак Митрополит очолив Хресну дорогу, яку вірні молились в наміренні миру в Україні.

Звертаючись до присутніх, Владика Ігор наголосив, що справжній мир може запанувати лише за умов справжньої любові людей до Христа. Проповідник навів за приклад безкорисливу жертовність українських волонтерів, що понад рік допомагають українським воїнам.

Завершились урочистості святковою Архиєрейською Літургією, яку 27 вересня очолили владика Ігор, владика Ярослав, владика Василь у співслужінні зі священиками Дрогобицького деканату. Перед початком богослужіння духовенство привітали учасники парафіяльного театру на ходулях, керівником якого є о. Андрій Бунь, сотрудник парафії. Молодь, зодягнена в українські національні костюми, зустріла гостей парафії під звуки трембіт.

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/actual/news/1651-Mitropolit_gor_osvjativ_u_Drogobi.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *