Бесіда про користь читання

29 вересня в бібліотеці-філії сімейного читання №3 провели бесіду з учнями 4-В класу загальноосвітньої школи №37 про користь читання.

Завідувачка бібліотеки Наталія Онищенко показала дітям особливі книжки з бібліотечних фондів, які викликали в учнівської аудиторії жвавий інтерес і захоплення. Школярі проявили ерудицію, знання і широту світогляду, задаючи непрості запитання, які стосувалися, наприклад, певних традицій Єгипту.

Запрошений на зустріч з учнями отець Юрій Кролевський розповів, що в нього вдома за книгами вже не видно шпалер, а він і досі шукає цікаві твори і купує…

– Читаючи, ви здобуваєте життєвий досвід, бо ніби самі стаєте учасниками описаних подій, – сказав священик. – Чим більше книжок прочитаєте, тим швидше зорієнтуєтеся, як поступити в тій чи іншій реальній життєвій ситуації.Хто має більше інформації, той має більше можливостей… А люди, які не читають – страждають, бо не розуміють життя.

Отець Юрій привів приклади з казок.«Підеш направо» чи «підеш наліво» – від цього вибору у відомій казці залежала доля героя. В житті так само. Ми щодня маємо робити маленький чи великий вибір, і дуже важливо прийняти правильне рішення. У цьому допоможе досвід читання. Людина, яка читає, володіє своїм життям.

У дітей запитали, хто яку книжку прочитав останньою, скільки взагалі вони прочитали за час літніх канікул.

Також Наталія Онищенко запропонувала учням 4-В класу взяти участь у Всеукраїнському екологічному конкурсі, проведенню якого в Полтаві сприяє бібліотека-філія №3. Конкурс розпочався 1 вересня і триватиме до 17 жовтня. Передбачені призи для переможців, і суттєві: минулого року головним призом такого конкурсу був електровелосипед…

Учасники мають надіслати електронною поштою на адресу бібліотеки-філії №3, а краще – особисто принести в бібліотеку або малюнок на екологічну тематику, або оповідання чи молитву. Головне, щоб у поданій на конкурс роботі звучала любов до природи, даної нам Творцем у розумне користування, заклик до її збереження.

Після закінчення бесіди діти ще залишилися в бібліотеці подивитися підручники і книжки.

Джерело: http://www.cbs.poltava.ua/provedeni-v-2015-rotsi/besida-pro-korist-chitannya.html

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *