Донеччину з робочим візитом відвідав віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко

Сьогодні, 22 жовтня, на території Донецької області с робочим візитом перебував віце-прем’єр-міністр України – міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Разом із головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським він відвідав Штаб АТО, де зустрівся з командуванням і військовослужбовцями.

Виступаючи перед особовим складом, В’ячеслав Кириленко пообіцяв, що фінансування армії залишиться пріоритетним для уряду і на наступний рік та закликав учасників АТО ставати на облік в службах соціального захисту.

«Сьогодні в країні зареєстровано 161 тис. учасників Антитерористичної операції, але тільки 30% з них перебувають на обліку в соцслужбах. Це необхідно робити, щоб отримати всі гарантовані державою пільги та допомоги. Щоб максимально виконати свої зобов’язання перед військовими, Кабмін ініціює введення посади спеціального міністра по взаємодії з учасниками АТО», – оголосив В. Кириленко.

Голова Донецької ОДА також озвучив пропозицію до віце-прем’єр-міністра запровадити в державі спеціальні нагрудні відзнаки та медалі за участь в окремих важливих військових операціях або звитяги. «Щоб не просто папірець, а справжній атрибут, який би сприяв піднесенню морального духу серед військових», – наголосив Павло Жебрівський.

Також В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті галереї репродукцій картин кращих музеїв світу в місті Дружківка. Експозиція нараховує 62 роботи.

У Слов’янському міському центрі культури і довкілля урядовець зустрівся з працівниками культурних закладів.

За сприяння профільного міністерства сьогодні на Донеччині з концертами виступав колектив «Хорея Козацька» на чолі з заслуженим артистом України, кобзарем Тарасом Компаніченком, який виконує стародавню українську музику.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *