Генеральна прокуратура України не дозволила відібрати квартири в інвалідів з дитинства ІІ групи

Генеральна прокуратура України захистила в суді житлові права двох інвалідів з дитинства ІІ групи, які незаконно були позбавлені єдиного житла.

Так, у 2005 році жінка, знаходячись у стані, коли не могла розуміти значення своїх дій і керувати ними внаслідок психічного захворювання, оформила довіреність на продаж квартири у м. Олександрії Кіровоградської області.

За позовом прокурора м. Олександрії указане доручення та договір купівлі-продажу житла судом визнано недійсними.

Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 21.10.2015 відхилив касаційну скаргу одного з нових власників квартири та залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій у частині визнання недійсним рішень, ордера та її витребування.

Також прокуратура м. Києва вступила у судовий процес, у якому нові власники житла намагались скасувати судове рішення про визнання недієздатною на час укладення довіреності на право розпорядження квартирою у м. Києві 86 річної жінки-інваліда ІІ групи, яку отримано внаслідок поранення під час Великої Вітчизняної війни.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 21.10.2015 погодився із доводами Генеральної прокуратури України та скасував ухвалу суду апеляційної інстанції, якою скасовано ухвалу районного суду про відмову у відкритті провадження про перегляд за нововиявленими обставинами судового рішення про визнання жінки недієздатною.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *