Опозиційний блок Краматорська висунув “любителя батьківщини” в депутати

Опозиційний блок, він же Партія регіонів у новій обгортці, за минулий рік втратив більшу частину рядових членів. Хтось перебрався в Росію, хтось так сильно засвітив сепаратистські зв’язки, що назад в політику зась.

У результаті вовки в овечій шкурі з гаслом “За мир!” ставлять на менш відомі кадри, але й тут не обійшлося без проколів. Ось і в Краматорську виник скандал через участь в передвиборчих перегонах в депутати міськради працівника центральної бухгалтерії Новокраматорського машинобудівного заводу Олександра Єрмольченка, тут інформація про нього із сайту “Миротворець”.

Останнім часом стало популярним обговорення його зв’язків з незаконними військовими формуваннями в період окупації міста в 2014 році. Багато ЗМІ підхопили новину, посилаючись на дані соцмереж. Дехто навіть спробував розібратися в ситуації й зустрівся з представником опозиційного блоку в Краматорську Іриною Ольховою, яка запевнила, що працівники НКМЗ не могли брати участь в незаконних формуваннях. «Олександр Єрмольченко працівник заводу НКМЗ і в таких акціях він не міг і не мав права брати участь”, – запевнила представник штабу.

Розберемося крок за кроком. На НКМЗ торік відбувалися дуже цікаві речі – починаючи від закликів до інтеграції з Росією, ремонту й передачі інженерних машин розгородження й закінчуючи участю в незаконних формуваннях самих працівників заводу. Так, у проекті “Миротворець” вже рік є дані на одного з вже колишніх працівників заводу і активного учасника НВР (НОД) — Власова Максима Юрійовича.

Як і всі любителі невизнаних республік, Власов намагався приховати сліди своєї участі, видалив фото з профілю ВКонтакті. Але збереглася довідка від “депутатів днр” на ім’я гендиректора НКМЗ з проханням видати зарплату Власову і не звільняти його на час бойових дій, а також лист подяки Власова губернатору Псковської області Турчаку за допомогу «ополченню» Краматорська:

Отже, представник опоблоку Краматорська Ольхова Ірина збрехала, що працівники НКМЗ не брали участі у незаконних збройних формуваннях.

Щодо Ярмоленка, то він справді блокував українських військових і навіть дав інтерв’ю російському Першому каналу. Ось сюжет за 3-є травня 2014 року:

“У нас не надзвичайний стан, у нас не військовий стан, застосування армії не одномірне протестам, які тут відбуваються”, – говорить Єрмольченко в сюжеті.

Однак в інтернеті збереглася інша оцінка від Єрмольченка того, що відбувається.

Раніше у нього був аккаунт у ВКонтакті, сліди від нього ще лишилися в Інтернеті:

Зверніть увагу на адресу профілю: vk.com/id12606214

Сподіваючись на більшу аномімність в період військових дій, Єрмольченко змінив ім’я в соцмережі на Олександр Слабожанський. Згодом, одразу після звільнення міста ЗСУ, профіль був видалений.

Бачимо, як користувач з адресою vk.com/id12606214 уже під ім’ям “Олександр Слабожанський” так коментував відео блокування українських військових  біля Краматорська 02.05.2014: “Євгене, там серед військових був молодняк із Західної з радикальними поглядами на те, що відбувається, найімовірніше, хтось із них вирішив “захистити кордони неньки”.

Ось обговорення ситуації, коли в Андріївці було вбито військових із-за спин жителів увечері 02.05.2014. І Олександр не заперечує своєї присутності того ж дня вдень. Отже, підтверджується, що на відео першого каналу саме він:

Але це не єдині коментарі Слабожанського/Єрмольченка, які можна бачити в соцмережах. Ось 17.05.2014 у зведеннях розповідає, що йде наступ “ополчення”, тож нема чого хвилюватися: «не факт, що від сирен буде менше паніки… а момент раптовості для укропів буде втрачено”, “Стрілков же розповідав, що вони ранками гасять по супротивнику і людей на вулицях менше по-світлому”.

08.06.2014 Олександр Слабожанський/Єрмольченко цікавиться, якими обхідними шляхами можна потрапити до с. Яцьке, нібито для того, щоб забрати своїх родичів.

Під час обстрілу 16.06.2014 року 17 ділянки Краматорська з боку незаконних збройних формувань, що призвів до загибелі мирного населення, Єрмольченко підбадьорює словами: «Міцніше дух, друзі, нас не зломить київська мерзота!”

У спілкуванні з людьми, що виїхали через бойові дії, Єрмольченко пише про вдячність людям, що принесли в місто війну: “Ти, сцикло, звалив від першої петарди у дворі… в ноги кланяйся тим, хто твою вітчизну зараз захищає”.

І на «закуску» жарт від Єрмольченка: “У Краматорську швидко плодяться Бабаята! Хунта – бійся, вони за три дні виростають в ополченців!”.

Опустимо пасаж про “молодняк із Західної” і просто запитаємо у кандидата Єрмольченка Олександра: якщо тобі так не подобаються  “кордони неньки”, то що ти робиш на її території та ще й лізеш в депутати міськради? А ви, представники опозиційного блоку, годі брехати у вічі народу й відмазувати злочинців. Не знаємо, чи є законні основи для виключення цього кандидата з передвиборчих перегонів, але хочемо привернути увагу компетентних органів до цього питання. На нашу думку, це кандидат не в депутати, а в інші місця…

Хунта Краматорська

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *