Ситник: Нові детективи будуть призначені після формування Антикорупційної прокуратури

Детективи, які переможуть у новому конкурсі, будуть призначені на посади після формування Антикорупційної прокуратури. Про це під час інтерв’ю 5 каналу розповів Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
 
«Без Антикорупційного прокурора детективи не можуть проводити розслідування,  як того вимагає Кримінальний процесуальний кодекс. Тому не має сенсу призначати нових переможців на посади з великими окладами», – вважає керівник Бюро.
 
При цьому він повідомив, що під час другого конкурсного набору вже подали документи більше трьох тисяч кандидатів. «Це більше, ніж під час першого конкурсу, хоча я думав, що він навпаки відлякне людей, адже дуже складний», – додав Ситник.
 
Крім цього Директор Бюро заявив, що Генеральна прокуратура України передасть справи НАБУ також після призначення Антикорупційного прокурора. «Підготовча робота ведеться, але передавати справи немає сенсу, оскільки вони просто будуть лежати. Детектив не має права їх розслідувати. Доцільно передати тоді, коли вже буде Антикорупційний прокурор, коли буде можливість займатися процесуальною діяльністю», – пояснив Ситник.
 
За його словами, детективи мають доступ до баз даних Мінюсту та напрацьовують аналітичні матеріали. «Можливо, результатом цієї роботи стане те, що в перший день буде порушена справа за цими матеріалами», – додав Директор Бюро.
 
Нагадаємо, що перший конкурс на посаду детектива проходив з 8 липня по 21 серпня. У ньому  взяли участь 2500 кандидатів, серед яких конкурсна комісія обрала 70 переможців. 
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *