На Львівщині триває підготовка курсантів-артилеристів з урахуванням досвіду АТОУ Міжнародному центрі миротворчості та безпеки

На Львівщині триває підготовка курсантів-артилеристів з урахуванням досвіду АТО
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ триває польовий вихід курсантів факультету ракетних військ і артилерії.

Холодна осіння погода не заважає курсантам та їхнім викладачам вже другий тиждень поспіль в повному обсязі виконувати усі заплановані вправи та нормативи з більше десятка військових дисциплін. Навпаки, суворі погодні умови, за словами самих же курсантів, загартовують їх фізично та психологічно, адже у разі справжніх бойових дій погоду ніхто не замовляє і треба бути готовим до будь-якого розвитку подій.

На одній із ділянок полігону розташувались позиції 82-мм автоматичних мінометів 2Б9 “Васильок”. Тут виконують вогневі завдання курсанти-другокурсники. Умови виконання вправи для вихованців Академії розроблені з урахуванням досвіду застосування цієї артилерійської системи під час антитерористичної операції на сході України.

– В даному випадку вогневі завдання з цього міномету виконуються напівпрямим наведенням, – розповів старший викладач кафедри ракетних військ і артилерії військового вишу, який впродовж двох місяців командував артилерійським підрозділом в зоні АТО. – Ще рік тому ми не вчили курсантів використовувати цю зброю саме так. Проте досвід бойових дій на сході нашої держави показав, що це досить ефективний метод.

Як і всі інші артилерійські системи, міномет “Васильок” – зброя колективна. Тож, всі курсанти повинні випробувати свої сили у ролі кожного номера розрахунку. Додає складності і сильний вітер, який майже безперестанку дме на широких просторах полігону. Тож, варто робити поправки і на нього.

Знання із застосування артилерійського озброєння молоді гармаші здобувають не лише від своїх викладачів, більшість з яких мають досвід участі в АТО. Пліч-о-пліч з курсантами, які до вступу в Академію не мали жодного військового досвіду, виконують вогневі завдання й ті, хто перед навчанням проходив службу в лавах ЗС України та вже виконував завдання із захисту Батьківщини у зоні збройного конфлікту на Донбасі.

Під час польових виходів молоді гармаші не обмежуються практикою у застосуванні гармат та мінометів. Вони також вдосконалюють свої практичні навички із водіння бойових машин, тактики, інженерної підготовки, низки спеціальних дисциплін за фахом, а також виконують вправи стрільб із стрілецької зброї та гранатометів.

Осінній польовий вихід для курсантів-артилеристів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триватиме близько місяця. А вже днями до Міжнародного центру миротворчості та безпеки вирушать вихованці навчального закладу інших спеціальностей, зокрема майбутні офіцери-танкісти, командири механізованих підрозділів та інші.
http://www.mil.gov.ua/news/2015/10/24/na-lvivshhini-t..


Посилання
www.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *