УВАГА ДЕРЖАВНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ!

Державна прикордонна служба України повідомляє, що з 2 жовтня 2015 року повноваження прикордонників щодо притягнення осіб, які порушили  законодавство України з прикордонних питань, до адміністративної відповідальності поширені на райони проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Зокрема це стосується контрольних пунктів в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Гнутове», які знаходяться у Донецькій області.
Як свідчить статистика, один з основних видів правопорушення, які скоюють громадяни України, іноземці та особи без громадянства – це незаконний перетин Державного кордону України в пунктах пропуску через державний кордон, що розташовані на території, яка тимчасово не контролюється українською владою або на окупованій території АР Крим. Адже згідно розпоряджень КМУ від 30.04.14 №424-р, від 21.01.15 №50-р, від 18.02.2015 №106-р та окремими протокольними рішеннями тимчасово закрито всі пункти пропуску через державний кордон та пункти контролю, які розташовані на непідконтрольній та окупованій державній владі території України.
Відповідальність за незаконний перетин або спробу перетину державного кордону України передбачена ст. 204-1 КУпАП, а за порушення порядку в’їзду-виїзду з окупованої території (АР Крим) – ст. 204-2. Санкції за цими статтями передбачають штраф у розмірі від 1700.0 до 3400.00 гривень або адміністративний арешт на термін до 15 діб. Тому Держприкордонслужба просить громадян України оформляти документи належним чином та здійснювати перетин лінії розмежування, адміністративної межі та державного кордону України згідно з вимогами чинного законодавства та через визначені пункти пропуску та пункти контролю.
Крім того відомство нагадує, що згідно постанови КМУ від 30.01.14 №38 з 10 лютого 2015 року на територію м. Донецька і м. Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового Донецької області; Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області на період проведення антитерористичної операції поширено дію ч.3 ст. 22 Закону України «Про державний кордон України» та запроваджено прикордонний режим, який регламентує правила в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження робіт, обліку та тримання на пристанях, причалах і в пунктах базування самохідних та несамохідних суден, їх плавання та пересування у внутрішніх водах України.

Державна прикордонна служба України наголошує на необхідності беззаперечного додержання вимог чинного законодавства України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *