Воїни-сапери Центру розмінування ЗС України навчають кам’янчан та гостей міста правилам поводження з саморобними

Воїни-сапери Центру розмінування ЗС України навчають кам’янчан та гостей міста правилам поводження з саморобними вибуховими пристроями
«Найдієвіша зброя проти боєприпасів та саморобних вибухових пристроїв, які можуть принести шкоду життю та здоров’ю людей — поінформованість населення», — так вважають військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.

Саме тому сьогодні у Парку Героїв Євромайдану міста Кам’янець-Подільський, воїни-сапери впродовж дня провели масштабні методичні заняття для кам’янчан та гостей міста. Досвідчені військовослужбовці Центру розмінування не лише розповідали як поводитися з підозрілими предметами, а й демонстрували макети боєприпасів та сучасних саморобних пристроїв.

— Головне наше завдання — поінформувати наших дорослих і малих мешканців про те, які види вибухонебезпечних речовин бувають, і як не допустити трагедії у разі небезпечної знахідки, — підкреслив начальник Центру полковник Володимир Родіков. — Під час цих занять ми використовували сучасні засоби пошуку, роботів-саперів і собак. Кожен з відвідувачів занять отримав від наших військовослужбовців кишенькову книжечку-пам’ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предметів.

Начальник Центру наголосив, що подібні заходи підвищують обізнаність населення про загрозу саморобних вибухових пристроїв. До того ж, внаслідок бойових дій на сході держави, сьогодні є ризик незаконного обігу вибухових речовин та боєприпасів і їх виявлення пересічним населенням. На жаль, більшість з них невідомі цивільному населенню, а тому потрібно проводити масштабне інформування, щоб в разі виявлення підозрілих предметів, людина не брала їх до рук. Особливо це стосується дітей, які є найбільшою групою ризику.

— Організовані нами в міському парку заняття сьогодні відвідали кілька тисяч людей, більш ніж половина з яких це діти й студентська молодь, — зауважив заступник начальника Центру розмінування по роботі з особовим складом підполковник Богдан Беркута. — Ще за два тижні до його початку ми через місцеві газети, радіо і телебачення широко анонсували цю подію, щоб у майбутньому мінімізувати потенційні ризики поранення чи загибелі цивільного населення через неправильне поводження зі знайденими вибухонебезпечними предметами, — додав офіцер.

Лише за останній місяць за клопотаннями керівників середніх і вищих навчальних закладів та установ міста фахівцями Центру розмінування проведено більше десятка занять з правил поводження з вибухонебезпечними предметами.
http://www.mil.gov.ua/news/2015/10/23/voini-saperi-cz..


Посилання
www.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *