Аргентина обирає нового президента

Аргентина обирає нового президента

  • 25 жовтня 2015


AP

Після восьми років президентства Крістіни Фернандес Кіршнер і чотирьох років правління її чоловіка Нестора Кіршнера Аргентина обирає нового керівника держави на президентських виборах.

Пані Фернандес обирали президентом два терміни поспіль, і за Конституцією Аргентини вона не може знову йти в президенти.

За даними опитувань, одним із лідерів перегонів є Даніель Скіолі, губернатор провінції Буенос-Айрес і прихильник президента Фернандес.

Але він, як очікується, зіткнеться з жорсткою конкуренцією з боку Мауріціо Макрі, правоцентристським мером Буенос-Айреса.

Reuters

Даніель Скіолі – чинний губернатор провінції Буенос-Айрес

Пан Скіолі – колишній чемпіон світу з гонки на катерах, у 1989 році він втратив праву руку.

Минулого тижня він пообіцяв зниження податків для працівників середнього класу. Цей крок, як очікується, вплине на півмільйона людей у країні. Він також пообіцяв знизити інфляцію Аргентини.

Пан Макрі, які пан Скіолі, одружений на колишній моделі. Він є колишнім президентом Boca Juniors, найбільш впливового футбольного клубу Аргентини.

AP

Мауріціо Макрі – мер Буенос-Айреса

У неділю, 25 жовтня, відбувається перший тур виборів. Для того, щоб виграти, кандидату потрібно отримати 45% голосів виборців, або 40% голосів і 10% переваги над найближчим суперником.

Хто б не виграв ці вибори, він зіткнеться з серйозними економічними викликами на посаді голови держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *