У Маріуполі відбулась перемога демократичного майбутнього над авторитарним минулим – Жебрівський

Сьогодні маріупольці продемонстрували свою демократичну зрілість. Так голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський прокоментував ситуацію з неможливістю провести місцеві вибори в Маріуполі 25 жовтня 2015 року.

«Хочу відразу наголосити, що згідно з завданням, яке ставив перед обласною владою Президент України, ми дотримувалися максимальної толерантності, не втручалися у виборчий процес. Громадську безпеку було забезпечено в повному обсязі. Але, щоб пояснити нинішню ситуацію, треба зазирнути в минуле, коли економіка і влада працювали спільно. Сьогодні на Донеччину приходить демократія, і, на жаль, багато політичних сил із минулого не можуть з цим змиритися», – наголосив Павло Жебрівський.

Він наголосив на провині Центральної виборчої комісії, яка не зайняла позицію незаангажованого арбітра, а грала на боці однієї зі сторін.

«Я говорив з паном Охендовським у суботу і пояснював, що питання друку бюлетенів на приватній друкарні, яка належить Ринату Ахметову, ставить під сумнів суспільну легітимізацію виборів. Я просив прийняти рішення з приводу передруку на незалежній друкарні. Часу було вдосталь, щоб забезпечити в неділю нормальний процес волевиявлення. Мене не почули», – зазначив очільник Донецької області.

Павло Жебрівський відзначив, що «лише сам факт проведення виборів – це недостатня формула успіху, вони мають бути демократичними, прозорими і чесними».

«І тому ми спостерігаємо перемогу демократичного майбутнього над авторитарним минулим в Донецькій області. Люди нарешті усвідомлюють, що хазяїна Донбасу вже немає. Призначати місцеву владу більше не будуть, це право належить громаді. Маріупольці сьогодні показали урок демократії всій Україні», – повідомив голова Донецької ОДА.

Водночас, він вибачився перед мешканцями міста за ситуацію, що вони не змогли в цей день проголосувати.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *