Чим може обернутись недооцінка армії Росії – розповів офіцер ВМС США


СУ-25 у Сирії

Американські експерти та представники уряду США розійшлися в оцінках поточного стану російського експедиційного корпусу у Сирії.

За інформацією видання USA Today, у Пентагоні вважають, що російська бойова авіація вже не витримує взятого темпу бойових вильотів.

На умовах анонімності представник Міністерства оборони заявив журналістам, що за наявною у США інформацією, майже третина бойових літаків Росії у Сирії відсторонені від польотів через важкі умови пустелі, які позначаються на стані техніки та екіпажів.

Опитані експерти заявили виданню, що відсторонення від польотів третини літаків вказує на серйозні проблеми.

Так у ВПС США розповіли USA Today, що для США тривожним вважається падіння рівня боєготовності техніки та екіпажів у ході виконання завдань до рівня нижчого за 80%. При цьому генерал ВПС США у відставці Девід Дептула, який свого часу відповідав за планування повітряних операції у ході «Бурі в пустелі», відзначив  що рівень готовності американських військових у ході військових дій перевищує 90%. При цьому Дептула заявив, що причиною проблем росіян може бути відсутність досвіду бойових дій в умовах Близького Сходу.

Натомість Ґарретт Кемпбелл, бойовий льотчик ВМС США у ранзі капітана, у статті для аналітичного центру Brookings Institution закликає уникати недооцінки російської бойової авіації та флоту.

За словами Кемпбелла, темп та рівень виконання бойових завдань у Сирії російською авіацією значно випереджає те, що досі були здатні показати у небі над Сирією союзники США по НАТО.

Військовий звертає увагу і на успішне виконання кораблями Каспійського флоту Росії  ракетних стрільб по цілях на території Сирії.  Кемпбелл зауважує, що найновітнішні американські військові кораблі подібного класу взагалі не споряджені для завдання ракетних ударів.

Аналітик також відзначає високу готовність Чорноморського флоту Росії, який досі виконував ключову роль у підтримці військової операції на території Сирії.

Автор закликає Захід відмовитись від упередженого ставлення до збройних сил Росії та займатись об'єктивною оцінкою їх військових можливостей.

«Значна частина оцінок з приводу того, що може і чого не може російська армія виявились помилковими. Такі помилки мають ціну – адже призводять до невірного прогнозування подальших дій Росії у Сирії.  Якщо західні аналітики, а за ними і західні лідери, будуть ставити собі за ціль дискредитувати силу російського війська, Москва раз за разом на практиці буде доводити, що Захід помиляється», – пише Кемпбелл.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *