Військовою прокуратурою Південного регіону України припинено діяльність стійкої злочинної групи у підрозділах Державної міграційної служби у Кривому Розі

23 жовтня офіцерами військової прокуратури Південного регіону України спільно з Криворізьким відділом протидії злочинності в сфері економіки ГУ МВС України в Дніпропетровській області затримано начальника одного з районних відділів державної міграційної служби та заступника начальника такого ж відділу в іншому районі міста – рідних брата та сестру.

Близькі родичі створили такий собі «сімейний корупційний підряд» по вимаганню та одержанню хабарів від громадян, які потребували послуг міграційної служби (оформлення та видачі паспортів, внесення в них необхідних даних тощо).

Під час проведення обшуків за місцем роботи чиновників та у належних їм об’єктах нерухомості вилучено грошові кошти, у тому числі в іноземній валюті на загальну суму понад 500 тис грн.

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За поданням прокуратури судом їм обрано запобіжний захід у виді взяття під варту з можливістю внесення застави у сумі 826 тис грн.

Також, за клопотанням військової прокуратури вирішується питання про накладення арешту на квартири та автомобілі, що належать підозрюваним.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *