Австрієць перетворить Фабрику повидла у Львові на культурний центр

Унікальна архітектурна споруда Львова — Фабрика повидла — перетвориться в культурний центр.

Австрійський історик та засновник Центру міської історії Центрально-Східної Європи Гаральд Біндер планує перетворити унікальну будівлю у культурний комплекс. Про це повідомляється в одному з епізодів фільму про львів’ян у рамках проекту Феномен Львова, пише Новое время.

«Я купив фабрику в Підзамче, так звану фабрику повидла. Тут буде культурний комплекс – театр, кіно, мистецтво, музика. Я думаю, для Підзамче це також добре, адже ця частина Львова вважається у львів’ян індустріальним районом. Але я думаю, що у нього є потенціал стати культурним районом», – говорить Біндер.

Мета Центру міської історії Центрально-Східної Європи полягає в ініціюванні розвитку актуальних наукових питань та формуванні обґрунтованої думки, а також завдяки конференцій, семінарів та виставок, популяризації наукового і культурного обміну інформацією. В некомерційній організації, яка була заснована в 2004 році, працюють історики, соціологи, культурологи та архітектори.

Нагадаємо, нащадок видатного українського мецената, уродженець Франції,  Мішель Терещенко перемагає на виборах мера у Глухові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *