Bellingcat виявив справжню ціль атак Росії у СиріїМіжнародна група журналістів-розслідувальників Bellingcat показала результати розслідування

Bellingcat виявив справжню ціль атак Росії у Сирії

Міжнародна група журналістів-розслідувальників Bellingcat показала результати розслідування ударів авіації РФ в Сирії.

У доповіді йдеться про те, що більша частина атак була здійснена по областям, де діють озброєні угрупування противників режиму сирійського президента Башара Асада, непідконтрольні Ісламській державі.

«Команда Bellingcat провела геолокацію, верифікацію та візуалізацію всіх відео авіаударів, опублікованих Міноборони РФ на офіційному каналі в YouTube за станом на 25 жовтня. У результаті ми можемо впевнено заявити, що переважна більшість російських авіаударів прийшлися на позиції, займані угрупуваннями повстанців, що не відносяться до ІД і що представляють безпосередню загрозу сирійському режиму і його лідерові Башару Асадові", – пояснили Bellingcat.

Геолокація ударів

Територія, підконтрольна бойовикам Ісламської держави, рідко піддавалася російським авіаударам, підкреслюється в доповіді. «З 60 показаних на відео авіаударів лише один припав до ІД і по тому місцю, про яке заявило МО РФ. 14 інших авіаударів також припали по тих місцях, про які заявило МО РФ, але вони не перебуювать під контролем ІД", – констатують автори дослідження. Bellingcat наклали карту Міноборони РФ з колірними полями, що позначають позиції сторін у війні в Сирії.

Аналітики вказали ідентифіковані місця авіаударів, більша частина яких припадає не на контрольовані терористами ІД райони, а на території інших формувань. Група віздзначила, що до 12 жовтня Москва частіше називала ціллю атак ІД, після цього — невизначених «терористів».

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року. За цей час в країні загинули більше 230 000 чоловік. Вашингтон не раз звинувачував режим президента країни Башара Асада у підтримці тероризму, тоді як Москва виступає партнером сирійського уряду у політичних та економічних відносинах.

Ісламська держава – угруповування радикальних ісламістів, метою якого є переділ світу для створення ісламського халіфату.
http://www.hromadske.tv/world/bellingcat-viyaviv-spra..


Посилання
www.hromadske.tv

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *