Блокада Криму: на кордоні з півостровом чергує АЗОВЩе на початку жовтня 16…

Блокада Криму: на кордоні з півостровом чергує АЗОВ

Ще на початку жовтня 16 активістів Цивільного Корпусу АЗОВ Київ приєдналися до акції під назвою «Блокада Криму», що триває по цей день, та ставить на меті блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами. Ініційована акція лідерами кримських татар, аби нагадати, що Крим – це Українська земля, окупована Російськими військами.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не планують і надалі пропускати фури в Крим до тих пір, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

З першого дня активісти Цивільного Корпусу АЗОВ, швидко облаштувавшись, почали розвертати перших торговців назад до України. Вже 3 жовтня до киян приєдналися перші активісти з ЦК АЗОВ Харків, а 5 жовтня у Азовців на «Блокаді Криму» відбулася перша серйозна ротація – на заміну представникам АЗОВу, які вже декілька днів стояли на позиціях, на приїхала велика група у кількості 20 осіб.

Починаючи з 8 жовтня, до усіх активістів на блокпостах по дорозі до Криму приєдналися представники правоохоронних органів. Все частіше на блокпостах активістам почали пропонувати гроші за перевезення харчів на тимчасово окупований півострів, проте хлопці по сьогоднішній день лишаються непохитними, а така ситуація вірно вказує на те, що блокада дає результати.

Наступного дня інформаційний простір сколихнула новина про те, що один з трьох пунктів постачання електроенергії від Укренерго в Крим дав збій, що знизило напругу в Криму на 30%. Активісти «Блокади Криму», серед яких і Цивільний Корпус АЗОВ, не допускали нікого з України для проведення ремонтних робіт на окупований російською армією півострів.

Того ж дня, 9 жовтня, Лідер Азовського руху Андрій Білецький разом із командиром полку АЗОВ «Черкасом» приїхали навідати побратимів, які в ті дні брали участь в акції «Блокада Криму». Вони поспілкувалися з активістами, які чергують на блокпостах, встановлених на адміністративному кордоні з окупованим півостровом, та висловили їм слова підтримки. Публічно Андрій Білецький висловив таку думку щодо акції: «Громадські активісти, багато ветеранів-азовців беруть участь у блокаді Криму. Сьогоднішня війна не має виключно військового виміру. Вона має багато виявів: медійний, економічний та багато інших. Економічна блокада – це акт продовження протистояння. Ми не повинні дозволяти, вимагаючи та випрошуючи в усього світу санкцій проти Росії, нечистим на руку політикам та бізнесменам наживатись – годувати окуповані території, живити ворога».

З кожним днем загроза відповіді з боку озлоблених окупантів зростала, і 14 жовтня, за наказом Міністра внутрішніх справ України, до громадських активістів на патрулюваннях приєдналися і бійці 4-ї сотні полку АЗОВ. Ось що зазначив командир сотні Хорст: «Зараз бійці «Азову» виконують бойові завдання на кордоні з окупованим Кримом. На даний момент повністю зупинений товарообіг з півостровом також зупинено поставку паливно – мастильних матеріалів. Підрозділи працюють над виявленням місць контрабанди, як на суші так і на воді. Ведеться робота над збором інформації про сепаратистів та місця незаконного вирощування та продажу наркотичних речовин».

«У вільний час бійці полку АЗОВ проводять тренування на полі, відпрацьовують тактичні та практичні навички особового складу. Група знаходиться у повній бойовій готовності та готова захищати наші кордони як від зовнішнього, так і від внутрішнього ворога» – сказав у відео з тренувань Азовців у Херсонській області командир взводу 4-ї сотні “Зять”.

Незважаючи на постійну зайнятість на блокпостах та тренуваннях, бійці полку АЗОВ встигли навідатися і на день села Чонгар у Херсонській області, що традиційно святкується у треті вихідні жовтня. Місцеві жителі з радістю фотографувалися із захисниками з полку АЗОВ, відчуваючи себе у безпеці під час проведення святкових заходів.

20 жовтня Народний депутат, боєць АЗОВа Олег Петренко також приїжджав до активістів та побратимів до Чонгару. Він запевнив, що у подальшому збирається допомагати учасникам блокади всіма можливими та доступними способами.

Акція набуває все більшого розмаху. Все більше людей бажає долучитися до лав боротьби за український півострів Крим. За останньою інформацією, долучилися також активісти з Рівненщини, Олександрії та Запоріжжя.

Маріанна, полкова газета АЗОВа “Чорне сонце”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *