До Гаазького трибуналу передали понад 300 свідчень постраждалих від військових злочинів на ДонбасіЗлочини проти

До Гаазького трибуналу передали понад 300 свідчень постраждалих від військових злочинів на Донбасі

Злочини проти цивільних у зоні АТО розглядатимуть на міжнародному рівні.

Понад 300 свідчень постраждалих від військових злочинів та очевидців таких подій на сході України передала до Гаазького трибуналу організація Міжнародне партнерство з прав людини.

Про це повідомляють на сайті цієї незалежної організації, яка базується у Брюсселі. На зустрічі з представниками Гаазького трибуналу координатор і юрист проекту Саймон Папуашвілі пояснив, що загалом у рамках цього проекту провели 32 місії й зібрали понад 300 показань потерпілих і свідків.

За його словами, звіт стосовно кожного випадку та епізоду містить обставини справи, подробиці ймовірного злочину та інформацію про можливих винних. Саймон також зазначив, що хоча були зафіксовані злочини, вчинені обома сторонами конфлікту, зібрані докази, насамперед, стосуються злочинів, скоєних сепаратистами, через небезпеку перебування на території України, що тимчасово підконтрольна сепаратистам.

Нагадаємо, ОБСЄ збільшить кількість спостерігачів на Донбасі на 70 осіб. Напередодні ж генсек міжнародної організації Ламберто Заньєр заявив про "обережний оптимізм" щодо виконання Мінських угод. Він також наголосив, що виконання цих домовленостей – непростий і тривалий процес.
http://www.5.ua/ato-na-shodi/Do-Haazkoho-trybunalu-pe..


Посилання
www.5.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *