Польські благодійники на Донбасі щодня годуватимуть 2000 літніх людей

Польська гуманітарна акція з листопаду планує збільшити допомогу цивільним жертвам конфлікту на Донбасі. Зараз волонтери щодня забезпечують продуктами харчування понад 300 літніх жителів територій поблизу Донецька. У листопаді вони розширять місію до 2000 потерпілих щодня, передає Польське радіо.

«Ми допомагаємо літнім людям, розповсюджуємо за посередництвом мережі місцевих їдалень теплі страви. Досі ми їх видали близько 60 тисяч. А незабаром почнемо чергові дії. Передусім, хочемо збільшити групу літніх осіб, яким передамо продукти. Плануємо, що це буде близько 2000 людей на день», – розповів співробітник місії Польської гуманітарної акції в Україні Піотр Колодзєй.

Необхідні речі благодійна організація закуповує в Україні. Це елемент підтримки місцевих підприємців – виробників харчових продуктів і промислових товарів. Також це дешевше і ефективніше, ніж збирати і привозити речі.

Напередодні зими Польська гуманітарна акція також передасть літнім мешканцям прифронтових територій теплий одяг. Благодійники закликають перераховувати гроші на допомогу потерпілим в Україні.

Як повідомляв сайт VIDIA раніше, Польща відправила стареньким на Донбас ліків на 700 тисяч євро.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *