Прокурора прокуратури міста Львова-учасника АТО представлено до нагороди орденом «За мужність»

Прокурора прокуратури міста Львова Максима Грищука, який з 11 листопада 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України, представлено до нагороди орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Будучи бійцем 81 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, Максим Грищук упродовж п’яти місяців обороняв Донецький аеропорт від ворожих атак бойовиків.

Як йдеться у рапорті командира військової частини про заслуги свого підлеглого, М. Грищук під час виконання бойових завдань з метою захисту державних інтересів України, виявив високий рівень професіоналізму, хоробрість та самовідданість службі.

Зокрема, він особисто визначив позиції двох мінометних розрахунків незаконних збройних формувань та передав їх координати, внаслідок чого вказані мінометні позиції були накриті артилерією Збройних Сил України.

Також, з 14 січня 2015 року М. Грищук організував оборону та здійснював загальне керівництво зведеним підрозділом, який розташовувався на радіо-локаційній станції, для утримання позицій та прикриття дій підрозділів ЗСУ в Донецькому аеропорту.

Неодноразово корегував вогонь артилерії на посту під щільним кулеметним вогнем та мінометними обстрілами, брав участь у відбитті атаки диверсійно-розвідувальної групи сепаратистів на радіо-локаційну станцію аеропорту.

17 січня 2015 р. під час здійснення контратаки зведених підрозділів ЗСУ на об’єкти Донецького летовища, зайняті незаконними збройними формуваннями, прокурор-десантник організував тимчасовий пункт збору поранених військовослужбовців та надання їм медичної допомоги.

Ще через кілька днів, 21 січня, скориставшись погодними умовами з обмеженою видимістю, він особисто провів розвідку в районі злітної смуги Донецького аеропорту та виявив знищений легкоброньований транспортер з обгорілими тілами бійців ЗСУ. Вказану інформацію передали командуванню та організували евакуацію загиблих із зазначеного району.

Виконавши свій обов’язок як захисника України, Максим Грищук був демобілізований 18 вересня цього року та уже повернувся до роботи в органах прокуратури.


За матеріалами прес-служби прокуратури Львівської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *