Речник АТО – ЛуганщинаНа Луганщині – перемир’я. Триває верифікація ОБСЄ та відновлювані роботиЗ 07-00

Речник АТО – Луганщина

На Луганщині – перемир'я. Триває верифікація ОБСЄ та відновлювані роботи

З 07-00 26.10 до 07-00 27.10.2015 року на Луганському та Артемівському (Попаснянський район) напрямках дотримувався режим припинення вогню. Перемир’я.

На Луганському напрямку сьогодні відбудеться відкриття пішого переходу в смт Станиця Луганська. Перетин лінії розмежування на неконтрольовану державою Україна територію та переміщення з неї громадян України та іноземців здійснюватиметься за умови наявності електронного дозволу та пред’явлення паспортних документів.
Перевіривши територію у 8 км, що прилягає до лінії електропередач «Луганська ТЕС – Ювілейна» (220 кВ) щодо наявності мінно-вибухових пристроїв (МВП), військовослужбовці Збройних Сил України, продовжують роботи з відновлення електроживлення прифронтових населених пунктів у районі Кримського та Трьохізбенки Новоайдарського району . Спеціалісти Луганських магістральних електромереж провели оцінку маштабів ушкоджень ділянки в 7.5 км. Ділянкою в 6 км, яку необхідно перевірити на тимчасово окупованій території, за попередньою домовленістю займаються представники обленерго по той бік Сіверського Донця.
На Артемівському напрямку (Попаснянський район) сьогодні останній день верифікації ОБСЄ першої черги з відведення озброєння. Міжнародні спотерігачі перевірять серійні номери танків та місця їх зосередження, які, згідно з доповненнями до Мінських угод мають знаходиться на відстані не менше 15 км від лінії розхмежування. Завтра, 28 жовтня, розпочнеться відведення артилерії калібром до 100 мм.
За інформацією Головного управління МВС у Луганській області вчора надійшло повідомлення медичної сестри вузлової лікарні на ст. Попасна про те, що до лікарні доставлено військовослужбовця ЗС України, 1977 р.н., уродженця Полтавщини з діагнозом «осколкове поранення м’яких тканин підколінної ямки». За попередньою інформацією, вказані тілесні ушкодження солдат отримав приблизно о 05-20 у лісосмузі між м. Золоте-4 Попаснянського району та підконтрольним НЗФ т.з. «ЛНР» м. Золоте-5 внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрою. Розпочато досудове слідство.
Руслан Ткачук, речник АТО у Луганській області, підполковник http://ato.lisichansk.in.ua/na-luganshhini-peremirya-..


Посилання
ato.lisichansk.in.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *