Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

В межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та українськими військовими польоти безпілотних літальних апаратів на лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями не виявлені..

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 3 транспортні засоби.

Зокрема, в районі населених пунктів Петрівка та Райгородка затримано 2 автомобілі з вантажем алкогольних напоїв та комбікорму на загальну суму 23,5 тисячі гривень. Транспортні засоби слідували в об’їзд контрольному посту «Новоайдар» на неконтрольовану територію. Ще одну автівку зупинили поблизу Орлівки. Автомобіль перевозив майже 2 тонни горіхів на 35 тисяч гривень та намагався оминути контрольний пункт «Георгіївка». Автівки передали представникам ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідувало 20 транспортних засобів з гуманітарним вантажем від Посольства Швейцарії в Україні. Автівки везли для жителів Донецької області більше 260 тонн препаратів для промислової очистки води. Ще 6 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою прослідували через контрольний пункт «Зайцеве». Вони були завантажені 80 тоннами продуктів харчування та везли їх від Чеської благодійної організації «Людина в біді».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *