Три особи засуджені в США за незаконний експорт електроніки до Росії


Службовці ФБР виносять документи з офісу Arc Electronics у Г’юстоні

Американський суд в Нью-Йорку визнав трьох осіб винними в нелегальному експорті високотехнологічних електронних виробів представникам російських військових і розвідувальних служб.

Олександр Пособілов, Шавкат Абдуллаєв і Анастасія Дятлова були серед 11 осіб, яких американські органи влади в 2012 році звинуватили в участі у злочинній схемі, в рамках якої в Росію під прикриттям цивільних контрактів була експортована електроніка на суму в мільйони доларів.

З решти восьми п’ятеро визнали свою провину, у тому числі Олександр Фіщенко – російсько-американський бізнесмен, власник корпорації Arc Electronics в Г'юстоні, штат Техас. Троє інших знаходяться в Росії, тобто поза досяжністю американської правоохоронної системи.

Засуджені були співробітниками Arc Electronics. Суд визнав їх винними у продажі електроніки російським урядовим відомствам, включаючи ФСБ. У результаті, Пособілову загрожує до 185 років в’язниці, Абдуллаєву – до 65 років, Дятловій – до 25 років.

Електронні вироби, про які йде мова, зокрема, включають пристрої, що використовуються у військовому обладнанні – радарах, системах спостереження, системах наведення ракет і детонаторах, повідомили американські прокурори.

За даними американської прокуратури, багато з товарів, експортованих засудженими в 2008-2012 роках, в Росії не виробляються.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *