У МЗС вигадали креативний спосіб нагадувати іноземцям про Сенцова

Відтепер усі іноземні делегації, які будуть запрошені у Міністерство закордонних справ, проходитимуть повз «режисерський стілець Олега Сенцова», передає BBC.Україна.

Фото: bbc.com

Стілець стане символом необхідності звільнити українських політичних в’язнів у РФ. Режисерський стілець для Сенцова поставили в урочистому під’їзді МЗС, через який проходять іноземні дипломатичні делегації, що приїжджають до України.

«З сьогоднішнього дня всі іноземці, які відвідуватимуть МЗС для проведення переговорів всіх рівнів, включаючи міністрів закордонних справ, проходитимуть повз режисерський стілець Олега Сенцова», – заявив посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба під час презентації інсталяції FREEDOM.

За словами дипломата, це буде нагадуванням про те, що Олег Сенцов повинен сидіти не на лаві в російській в’язниці, а на режисерському стільці і знімати кіно. Дмитро Кулеба підкреслив, що звільнення українських політв’язнів має залишатися на порядку денному не тільки зовнішньої політики України, але й партнерів країни.

Нагадаємо, Amnesty International почала кампанію зі збору підписів про недопустимість фізичного тиску на Геннадія Афанасьєва, свідка у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *