Австрія хоче звести паркан на кордоні зі Словенією через мігрантів

Австрія хоче звести паркан на кордоні зі Словенією через мігрантів

  • 28 жовтня 2015


Reuters

Впродовж останніх десяти днів до Словенії прибули десятки тисяч мігрантів

Австрія заявила, що планує побудувати паркан на головному перетині кордону, який використовують мігранти, що в’їжджають до країни зі Словенії.

Канцлер Австрії Вернер Файманн сказав, що такий крок влади не закриє кордон, але дозволить краще контролювати мігрантів, які прибувають.

Німеччина, тим часом, заявила, що кількість депортованих мігрантів, яким відмовили у наданні притулку, невдовзі може зрости.

За словами кореспондента ВВС у Європі, політика Австрії та Німеччини у питанні мігрантів, як виглядає, стає більш жорсткою.

За оцінками ООН, цього року до Європи на човнах прибули понад 700 тисяч людей – переважно зі спустошеної війною Сирії. Їхній потік не припиняється попри настання холодів.

Раніше Словенія заявила, що може звести паркан вздовж кордону з Хорватією, якщо план, про який країни ЄС домовилися в неділю, не буде реалізований.

Перед тим про плани побудувати власні бар’єри заявили Сербія, Румунія та Болгарія.

У неділю 11 країн-членів ЄС і три країни, які не входять до ЄС, домовилися створити центри прийому на ще 50 тисяч місць у балканських країнах і направити на допомогу Словенії 400 охоронців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *