Бойовику, затриманому в Костянтинівці, загрожує довічне ув’язнення

Співробітники карного розшуку Костянтинівського міськвідділу міліції затримали чоловіка 1960 р.н., який торік брав участь у чергуваннях на блокпостах, організованих бойовиками у місті

Про це «Громадському радіо» розповів прес-офіцер Констянтинівського міського відділу міліції Павло Д’яченко. «Працівники карного розшуку Костянтинівській міліції встановили та затримали чоловіка, який у період, коли місто було в окупації, брав участь у незаконному збройному формуванні та ніс службу на блок-посту з вогнепальною зброєю в руках. Як він каже, зброя у нього в руках було, але він його не застосовував і не використав. Звичайно, це належить з’ясувати слідчим і оперативникам його дії: що він виконував і що ні».

Бойовик, затриманий у КонстянтиновціГромадське радіо

Під час проведення оперативних заходів встановили місцеперебування чоловіка, який довго переховувався в Росії та на території України повернувся додому, — пояснив майор Павло Дьяченко.

«Після звільнення міста даний чоловік, щоб уникнути відповідальності й не бути затриманим правоохоронними органами, він переховувався як на території України, так і на території сусідньої держави. Проте нещодавно життєві обставини змусили його повернутися назад в місто. Ця інформація стала відома оперативникам Костянтинівського міськвідділу, вони її перевірили, і даний чоловік був затриманий за місцем проживання».

Цей чоловік на відміну від інших бойовиків у розшуку не перебував, раніше до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався. Торік взяв зброю до рук через ідейні переконання. Нині вирішується його подальша доля — наразі ідеться про притягнення до відповідальності за ст.258, ч.3 — терористична організація. За це чоловік може отримати довічне ув’язнення.

Наталя Поколенко з Донеччини для «Громадського радіо»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *