Двох українців, які, ймовірно, причетні до діяльності НЗФ на сході України, поверталися додому з Білорусі

У пункті пропуску «Прикладники», що на Рівненщині, прикордонники Луцького загону зупинили для перевірки двох громадян України. Чоловіки поверталися на Батьківщину з Білорусі.

Під час оформлення наші співвітчизники пред’явили на контроль посвідки на повернення, тому було прийнято рішення з’ясувати всі обставини їх подорожі. До перевірки також були залучені співробітники СБУ.

Перевіряючи інформацію правоохоронці встановили, що ці громадяни є вихідцями з Луганської та Донецької областей. В Білорусь вони потрапили з Росії, виїхавши туди через закритий пункт пропуску «Ізварине», який нині знаходиться на непідконтрольній Україні території. Оскільки під час пояснень чоловіки дещо плуталися у своїх відповідях, а втрату документів пов’язували з перебуванням у стані алкогольного сп’яніння, тому не пам’ятають, де саме їх втратили, перевірку стосовно них здійснювали по всіх джерелах інформації. Згодом було встановлено, що дані особи, можливо, причетні до діяльності незаконних збройних формувань. Правоохоронці знайшли фото одного з них, на якому він був вдягнений у військовій формі з нашивкою «Новоросії» та зі зброєю на фоні броньованої техніки.

В даний час громадян притягнуто до відповідальності за незаконний перетин кордону та передано співробітникам СБУ для проведення подальших перевірочних заходів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *