Формула виборів на Донбасі = українські закони + політичний плюралізм + свобода ЗМІ

На переговорах у Мінську українська сторона презентувала своє бачення місцевих виборів на зайнятій бойовиками частині Донбасу

Про це «УП» заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний:

«Наше бачення виборів: необхідно застосовувати вже існуючий закон про місцеві вибори, з можливими корекціями, які можуть бути або внесені до нього, або затверджені окремим законом про особливості застосування і поширюватиметься на окуповані території», — пояснив Безсмертний.

Також українська сторона наполягає на тому, що виборчий процес повинен включати в себе свободу ЗМІ, політичний плюралізм і поновлення дії на окупованих територіях українських політичних партій. За словами Романа Безсмертного, інші учасники переговорів поки не висловилися з приводу цих пропозицій Києва.

Як раніше повідомляло «Громадське радіо» перемовини у гуманітарній підгрупі призвели до домовленостей до кінця тижня звільнити 10 українських полонених.

Наступний раунд переговорів Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні пройде в Мінську 17 листопада. Про це повідомив сьогодні журналістам спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік. Як повідомив раніше голова делегації «ДНР» на переговорах Денис Пушилін Денис Володимирович, календарний план переговорів контактної групи розписаний до кінця року. Заплановані зустрічі Контактної групи на 20, 27 жовтня, 17, 24 листопада та 8, 15 і 22 грудня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *