Міністр торгівлі США відвідала історичну батьківщину на Київщині

Під час перебування в Україні Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер відвідала історичну батьківщину своїх предків – село Великі Прицьки на Київщині. У поїздці взяв участь Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Президента України.

Фото: прес-слубжи Президента

Під час свого попереднього візиту в Україну восени минулого року Пенні Пріцкер пообіцяла обов’язково ще повернутися в Україну і  відвідати місцевість, звідки походить її рід.

Під час сьогоднішнього візиту в с. Великі Прицьки Міністр торгівлі США відвідала Великопріцьківську загальноосвітню школу, де поспілкувалася з представниками громади та оглянула виставку дитячих малюнків з краєвидами села.

Вона також завітала до старої будівлюі де у 18 столітті знаходилася суконна фабрика, на якій, за інформацією місцевих дослідників, працювали предки родини Пріцкер.

Фото: прес-слубжи Президента

Пенні Пріцкер – 38-ий Міністр торгівлі США. Бакалавр економіки Гарвардського університету, доктор юридичних наук і магістр ділового адміністрування Стенфордського університету. У 2012 році журнал Чикаго назвав її однією з 100 найвпливовіших жителів Чикаго, а 2009 року Forbes зарахував її до 100 найвпливовіших жінок у світі.

Нагадаємо, конгресмен США подякувала українцям за збереження історії еміграції.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *