Рефата Чубарова «заочно заарештували» у Криму

Голова Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров 28 жовтня на своїй сторінці у Фейсбуці опублікував постанову Київського районного суду Сімферополя, в якій ідеться про його заочний арешт.

«Постановою Київського районного суду міста Сімферополя від 6 жовтня 2015 року мені, як «обвинуваченому в скоєнні злочину, передбаченого ч.2. ст. 280.1 КК РФ було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 2-х місяців, вирахування якого визначено судом з моменту його екстрадиції на територію Російської Федерації або фактичного затримання на території Російської Федерації». Підставою для ухвалення зазначеного рішення послужило звернення до суду Слідчого відділу УФСБ Росії у Криму і Севастополі», – написав Чубаров.

У Криму судові і правоохоронні органи про заочний арешт Чубарова не повідомляють.

Раніше російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ у Криму порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. За її словами, кримінальну справу порушили за заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Поклонська уточнила, що справу порушили за ст. 280.1 (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Раніше Чубарову заборонили на п'ять років в'їзд на територію Росії, а також анексованого Криму.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *