Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

В межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та українськими військовими польоти безпілотних літальних апаратів не виявлені.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 4 транспортні засоби.

Зокрема, неподалік Маріуполя зведеною мобільною групою затримано автомобіль з майже 400 кг ковбасних виробів вартістю 20 тисяч гривень. Автівка рухалася на неконтрольовану територію в об’їзд контрольного пункту «Гнутове». Інший транспортний засіб прикордонний наряд зупинив в районі н.п. Степне. Ним перевозили квіти на 30 тисяч гривень, намагаючись оминути контрольний пункт «Новотроїцьке». Ще 2 автівки правоохоронці затримали поблизу Щербинівки та Зайцевого. Вони були завантажені майже 2,7 тоннами м’яса та риби на суму 132 тисячі гривень. Всі транспортні засоби передані представникам ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 23 транспортні засоби з гуманітарним вантажем від Червоного Хреста. Автівки везли для жителів Донецької області більше 450 тонн продуктових наборів. Ще 1 вантажний автомобіль  з гуманітарною допомогою від Міжнародного благодійного фонду «Єднання нації» прослідував через контрольний пункт «Зайцеве». Автомобіль був завантажений 5 тоннами продуктів харчування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *