За одержання хабара судді в Запорізькій області повідомлено про підозру

В проваджені відділу з розслідування корупційних кримінальних правопорушень, вчинених суддями, управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України перебуває кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання суддею Бердянського міськрайонного суду Запорізької області неправомірної вигоди у розмірі 30 000 грн від позивача у цивільній справі за прийняття судового рішення на користь останнього, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Заступником Генерального прокурора України 19.10.2015 повідомлено про підозру судді Бердянського міськрайонного суду Запорізької області за ознаками вказаного кримінального правопорушення.

Печерським районним судом міста Києва 22.10.2015 відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Також Генеральним прокурором України скеровано до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної ним посади – судді Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *