Потенційні кандидати у президенти США провели дебати

Потенційні кандидати у президенти США провели дебати

  • 29 жовтня 2015


Getty

У США пройшли телевізійні дебати між основними претендентами на право брати участь у президентських виборах 2016 року від Республіканської партії.

Дебати між десятьма кандидатами дивилися мільйони американців.

За оцінкою журналістів, під час дебатів багато у чому визначилися кандидати, що ведуть перед.

Мільярдер Дональд Трамп, який утримує лідерство в опитуваннях громадської думки серед республіканців, зазнав різкої критики. Як заявив губернатор штату Огайо Джон Касич, управлінського досвіду Трампа недостатньо для того, щоб керувати країною.

Основні питання до пана Трампа виникли у зв’язку з його програмою із оподаткування. Зараз він обіцяє повністю скасувати податок на прибуток для людей, що заробляють менше 25 тисяч доларів на рік і для сімей з доходом менше 50 тисяч доларів на рік.

Окрім того, Дональд Трамп обіцяє побудувати стіну на кордоні з Мексикою, щоб запобігти потраплянню нелегальних мігрантів до США.

Буш не виділявся

Другий за популярністю кандидат від республіканців – нейрохірург на пенсії Бен Карсон, стрімко наздоганяє пана Трампа у рейтингах: якщо за останнього готові проголосувати приблизно 27% членів партії, то за пана Карсона – 22%.

Показник третього за популярністю кандидата – сенатора Марко Рубіо – 9%.

Лідерство Дональда Трампа, втім, не беззаперечне. У нещодавньому опитуванні, проведеному газетою New York Times, Бен Карсон випередив Дональда Трампа на 4%.

Окремо журналісти наголошують на виступі Джеба Буша, брата колишнього президента Джорджа Буша-молодшого. Під час дебатів він опонував сенатору Рубіо.

За оцінками журналістів, він не виділився на тлі інших кандидатів. Його внутрішньопартійний рейтинг згідно з опитуваннями – 7%.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *