ПРООН закупить для закладів Донецької області реабілітаційне обладнання на 785 тисяч гривень

Програма Розвитку ООН виділить грант на суму 785 235 гривень на придбання реабілітаційного обладнання для закладів соціальної галузі Донецької області. Проект реалізується завдяки фінансуванню Уряду Японії та у співпраці з Донецькою обласною державною адміністрацією.

Обладнання буде встановлено в 8 закладах, де ПРООН також проводить ремонтні роботи за фінансової підтримки Уряду Японії. Йдеться про Артемівський територіальний центр надання соціальних послуг та Артемівський міський центр соціальних служб, Дружківську міську лікарню №2 та Східний центр реабілітації інвалідів у Дружківці, школу №10 у Білецькому та дитячий садок «Росинка» в Білозерському, центр допомоги дітям «Отчий дім» у Красноармійську та Міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів у Краматорську. Закупівля реабілітаційного обладнання буде проводитися у співпраці зі всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна Асамблея інвалідів України».

«У першу чергу будуть придбані спеціальні тренажери, крісла та стільці, ходунки та інші пристрої, що допомагають підтримувати пацієнта і розвивати його фізичні функції. Крім того, за кошти гранту, наданого ПРООН, Асамблея купить і встановить допоміжне обладнання – поручні, підставки, набори спеціальних приладів, які допомагають людям з інвалідністю в побуті. Для дітей ПРООН разом з партнерами придбає навчальні матеріали – книги, навчальні ігри, іграшки для розвитку дрібної моторики та інтелекту. Персонал цільових установ соціальної сфери вже пройшов спеціальні тренінги з використання цього обладнання», – коментує Сергій Лукашов, спеціаліст із соціальних послуг проекту ПРООН та Уряду Японії «Відновлення соціальних послуг та відновлення миру в Донецькій і Луганській областях».

За словами Лукашова, навчання персоналу та закупівля обладнання – частина підходу ПРООН «Rebuild Better» («Відбудувати краще, ніж раніше»). Ремонт приміщень та їх оснащення допоможуть забезпечити не тільки фактичне відновлення реабілітаційних центрів, медичних та освітніх закладів, але й поліпшити якість надаваних в них послуг для найбільш вразливих у соціальному аспекті громадян.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *