Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

В межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та українськими військовими польоти безпілотних літальних апаратів не виявлені.

У контрольному пункті «Лисичанськ» прикордонним нарядом під час перевірки документів у громадян було затримано одну з українок. Жінка прямувала до неконтрольованої території пасажирським мікроавтобусом. Прикордонники встановили, що вона проходить по базам даних МВС. Зокрема, громадянка підозрюється в причетності до діяльності незаконних організації на Луганщині. Наразі її передали співробітникам міліції.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано 6 транспортних засобів.

Зокрема, зведеною мобільною групою в районі н.п. Березове затримано автомобіль з 1 тонною м’яса на загальну суму 45 тисяч гривень. Він слідував без належних документів в об’їзд контрольного пункту «Новотроїцьке» на неконтрольовану територію. Також прикордонні наряди в контрольному пункті «Новотроїцьке» затримали 3 автомобілі з кавою, комплектуючими до мобільних телефонів та автозапчастинами. Вартість більше 3,5 тисяч одиниць товару сягає майже 100 тисяч гривень. Їх намагались провезти на неконтрольовану територію. Ще 1 транспортний засіб правоохоронці зупинили поблизу Дзержинська. Ним перевозили 3 тонни сиру вартістю 207 тисяч гривень. Автівка намагалась оминути контрольний пункт «Зайцеве». Крім того, в районі Красногорівки затриманий автомобіль з одягом на суму 32 тисяч гривень. Транспортні засоби передані до ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Георгіївка» прослідували 3 транспортні засоби з гуманітарним вантажем від Червоного Хреста. Автівки везли для жителів Донецької області будматеріали.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *