Скрябіна посмертно нагородять орденом «За заслуги»

Андрій «Скрябін» Кузьменко посмертно отримає орден «За заслуги» І ступеня за внесок у розвиток української культури та збагачення вітчизняного музичного мистецтва.

Про це інформує VIDIA з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента.

Фото: www.theinsider.ua

Таке рішення Петра Порошенка вказане у відповіді на електронну петицію з вимогою присвоїти Андрію Кузьменку звання народного артиста України, яку підтримало понад 26 тисяч осіб.

У своїй відповіді Президент зауважив, що присвоєння почесного звання посмертно не провадиться. Проте, враховуючи численну підтримку ініціатора петиції і вагомий внесок Андрія Кузьменка в розвиток української культури, Петро Порошенко підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом «За заслуги» І ступеня (посмертно).

«Дякую за активну позицію щодо відзначення заслуг талановитого музиканта, якого шанують мільйони українців. Вдячний батькам Андрія, які виховали достойного сина і громадянина. Переконаний, його пам’ятатимуть і наші воїни, яких Андрій підтримував у боротьбі з агресором», – зазначив Президент.

Орден «За Заслуги» І ступеня вважається другою за значимістю державною нагородою після звання Героя України.

Нагадаємо, раніше вийшла друком книга спогадів Ольги Кузьменко про сина.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *