Титул “друг Путіна та Росії” так образив міністра фінансів Чехії, що він написав листа у Washington Post

Міністр фінансів Чехії Андрей Бабіш написав листа до редакції впливового видання The Washington Post у відповідь на публікацію відомого політичного експерта Енн Епплбаум, у якій автор зарахувала Бабіша до "друзів Путіна та Росії" на основі того, що Бабіш неодноразово критикував санкції щодо Росії, а компанії, які належать йому, споживають російський газ.

Бабіш, який є одним із найгабатших бізнесменів Чехії, у листі до The Washington Post дав зрозуміти, що Епплбаум у своїх висновках спиралась на недостовірну інформацію.

Корупція та кумівство служать інтересам Росії

"Нехай ні у кого не залишиться сумнівів: Я та моя партія підтримуємо Захід та НАТО. Чеська республіка багато отримала від членства у ЄС  і ми хочемо, щоб так було і надалі", – йдеться у листі політика.

Бабіш так заявив, що його особистий скепсис щодо західних санкцій проти Росії є "частиною національного та європейського політичного діалогу".

"Я б ніколи не підтримав курс, який обрала Росія. Чеська республіка є і має лишатись прозахідною, дружньою до трансатлантичної політичної єдності та чітко європейською країною", – пише Бабіш.

Я не літаю до Росії Путіна і не маю там друзів

Політика особливо образило те, що Епплбаум поставила його в один ряд із колишнім та чинним президентами Чехії Вацлавом Клаусом та Мілошем Земаном.

"Я прийшов у політику, щоб боротись із корупцією та кумівством, які характеризують їх уряди. Така корупція та кумівство служать інтересам Росії. Саме Клаус та Земан відвідали проросійську конференцію, яку згадує Епплбаум, а не я. І Клаус і Земан відвідують події у посольстві Росії, але я такого не роблю. Я не літаю до Росії Путіна і не маю там друзів", – пише Бабіш.

Політик також відзначив, що лише 1% компаній, які йому належать, ведуть бізнес із Росією, а газ його підприємства закуповують у німецьких компаній.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *