У Києві освятили пам’ятну дошку праведному митрополитові Андреєві

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 28 жовтня освятив на Київському міському будинку вчителя в Києві меморіальний барельєф праведному митрополитові Андрею Шептицькому. Автором меморіального знаку є Любомир Ведмідь, виготовив його скульптор Іван Микитюк.

Предстоятель назвав цю подію історичною. «Ми, – сказав він, – щойно були учасниками повернення митрополита Андрея до Києва, але цим разом у його барельєфі, який ми урочисто освятили на фасаді цієї історичної будівлі».

«Цього року, – продовжив Глава УГКЦ, – багато сказано і ще буде багато сказано про те, хто такий митрополит Андрей. Але в контексті сьогоднішньої події я б хотів підкреслити, що це була людина, яка своїми думками, своїми ділами, своїми бажаннями, своїм розумом і серцем торкнулася вічності. Чому? Тому що все те, чим він жив: думаючи, діючи, бажаючи, молячись, він це робив з любою до ближнього. Не залежно від того, ким є цей ближній. Так як Господь Бог любить усіх нас, не питаючи нічого в замін. І тому він усім своїм життям міг торкнутися вічності. І ми відчуваємо, як його слова, його дух перевершує історичні межі часу й простору. І так глибоко промовляє до нас, запрошує нас нашим сьогоденням торкнутися вічного – вічного Бога. А з іншого боку, саме отим пошуком свого ближнього він міг звести з висот Божих на землю Божу мудрість».

У відкритті пам’ятного барельєфу взяли участь Архиєреї УГКЦ, зокрема Блаженніший Любомир (Гузар), Преосвященні Владики: кир Богдан (Дзюрах), кир Йосиф (Мілян), кир Василь (Тучапець), кир Михаїл (Колтун), а також численне духовенство, громадські та культурні діячі, представники влади.

Джерело: http://news.ugcc.ua/video/blazhenn%D1%96shiy_svyatoslav_osvyativ_pamyatnu_doshku_pravednomu_mitropolitov%D1%96_sheptitskomu_v_kiiev%D1%96_75172.html

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *