В Краматорську відбулося засідання обласного комітету щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів інфраструктури

28 жовтня в будівлі Донбаського межрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів у м. Краматорськ під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Є.С. Вілінського було проведене засідання обласного комітету щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно – транспортної інфраструктури. На засіданні були підведені підсумки роботи 9 місяців поточного року Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями в Донецькій області на 2010-2015 роки «Безбар’єрна Донеччина».

Із зазначеною інформацією виступив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Кузьменко В.І.  В інформації підкреслено, що у цьому році в містах та районах області до потреб маломобільних категорій населення було пристосовано 109 об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Також на засіданні  обговорювалось  питання щодо дотримання нормативів по доступності  в ході реалізації проекту  ООН  щодо відновлення  зруйнованої  інфраструктури Донецької області в ході  проведення АТО, особливо на об’єктах  соціальної сфери: школи та об’єкти охорони здоров’я (комплексна доступність: територія, входи до будівель та всередині будівлі).

 Представниками  громадських організацій інвалідів  піднімалися питання  щодо надання послуг посадки та висадки пасажирів візочників з вагонів на залізничному вокзалі в м. Слов’янськ, виділення приміщення для обласної медико-соціальної експертної комісії.

Перший заступник голови облдержадміністрації Є.С. Вілінський доручив головам міських та районних комітетів доступності продовжити роботу  щодо  створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та розглянути питання пайової участи по створенню доступності на соціальних об’єктах, які відновлюються за рахунок реалізації інвестиційних проектів, громадським організаціям інвалідів на місцевому рівні здійснювати громадський моніторинг соціальних об’єктів.

За інформацією управління містобудування та архітектури

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *