Делегація Донецької області взяла участь у колегії Міністерства соціальної політики України

29 жовтня делегація Донецької області була направлена до Києва для участі у засіданні колегії  Міністерства соціальної політики України.

Регіон представили т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Віктор Андрусів, директор департаменту соціального захисту населення Олена Токарева, начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Золкіна, в.о. начальника служби у справах дітей Людмила Соболевська та заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимир Дзюмак.

Серед основних питань, що розглянуті колегією – розвиток сімейних форм виховання дитини, створення єдиного реєстру надання соціальних послуг, у тому числі для дітей та молоді. Міністром соцполітики  було запропоновано  відпрацювати місцеві програми забезпечення прав дітей. Також, обговорені основні проблемні питання. Зокрема, це відсутність індикаторів забезпечення прав дитини та мінімальних стандартів її безпеки й благополуччя. Окрему увагу привернуто до виконання Конвенції ООН про неучасть дітей у збройних конфліктах і питання захисту інтересів дітей, які мешкають у зоні бойових дій на Сході України.

Інформація та доручення, що надані в ході засідання, дозволять регіональній владі здійснити комплексний підхід до захисту прав і свобод дітей, особливо тих, які постраждали від збройного конфлікту або виховуються у  сім’ях вимушених переселенців.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *