Одностатеві шлюби в Ірландії вже легальні


Ірландці очікують на результати референдуму про одностатеві шлюби, травень 2015

В Ірландії став чинним закон про одностатеві шлюби. Це сталося після шести місяців з часу проведення референдуму, в результаті якого ця традиційно католицька країна стала першою у світі, в якій пропозиція про одностатеві шлюби була схвалена на всенародному референдумі.
 
Президентське бюро повідомило в четвер про підписання законопроекту, який відкриває шлях для одностатевих одружень.
 
Президент Ірландії Майкл Гіґґінс перебуває з візитом у Сполучених Штатах, тому законопроект був підписаний іншими високопоставленими уповноваженими особами.
 
Президентське бюро було останнім етапом у цих заходах після проведеного у травні референдуму, на якому 62% виборців схвалили зміну до конституції, яка тепер дозволяє одностатеві шлюби.
 
Референдум проведено черед два десятиліття після того, як в Ірландії декриміналізовано гомосексуалізм.
 
Підтримку пропозиції про одностатеві шлюби досягнуто частково після того, як тисячі молодих ірландських виборців повернетися на батьківщину з-за кордону, щоб взяти участь у референдумі. Понад 60% громадян з правом голосу взяли участь у волевиявленні. Це була найбільша участь виборців у голосуванні в Ірландії за понад два тисячоліття.
 
Одностатеві шлюби законні у понад 10 європейських країнах. Їх також легалізовано у США, Аргентині, Бразилії, Канаді, Новій Зеландії, Південно-Африканській Республіці та Уругваї.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *