Photos from Луганська обласна державна адміністрація’s post


Освітяни Луганщини поділилися науково-практичними досягненнями на обласному форумі

У Сєвєродонецьку відбувся обласний форум «Інноваційно-освітній простір навчальних закладів: науково-практичні досягнення». У роботі форуму взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, науковці, викладачі та методисти кафедр Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, завідувачі методичних кабінетів (центрів), керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, педагоги, учасники Сьомого Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті – 2015».
Відкриваючи форум Ольга Лішик наголосила: «Минулий навчальний рік став для педагогів області часом випробувань: в умовах бойових дій ми змогли не тільки зберегти набутий досвід, кращі традиції освітян, а й примножили їх новими досягненнями. Нам сьогодні є чим пишатися. Наші навчальні заклади стали учасниками та переможцями Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015», Міжнародного форуму «Інноватика сучасної освіти– 2015», Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій, конкурсів фахової майстерності, отримали почесні нагороди та заслужене визнання на загальнодержавному рівні. Висловлюємо щиру подяку всім освітянам за високий рівень педагогічної майстерності, відповідальне ставлення до виконання своїх професійних обов’язків».
У рамках обласного форуму відбулися студії інновацій, на яких педагоги Луганщини поділилися напрацюваннями в освітній. Так, були представлені студії за темами: «Сучасний методичний кабінет (центр) – інноваційно-освітній осередок професійного розвитку педпрацівників», «Інноваційні підходи управління сучасним закладом освіти», «Актуальні підходи у вирішенні психологічних проблем у системі середньої та дошкільної освіти», «Інформаційні технології в навчально-виховному процесі закладів освіти», «Розвиток партнерських стосунків між соціальними інститутами як засіб створення умов для успішного розвитку особистості».
Учасники форуму ухвалили резолюцію, у якій підкреслили, що необхідно сприяти розвитку та впровадженню інновацій у практику освітніх закладів Луганщини, посилювати взаємодію у сфері трансферу інноваційних технологій у дистанційній освіті із метою вироблення ними спільних інноваційних підходів до навчання та виховання дітей, а також обміну передовим досвідом, збагачення творчими ідеями тощо.
Також учасники форуму запланували у наступному році у рамках обласної школи новаторства педагогічних працівників навчальних закладів провести арт-подіум «Новаторство в дошкіллі», віртуальну виставку-презентацію «Сучасні заклади освіти Луганщини – 2016» і майстер-клас «Використання хмарних технологій в інформаційно-освітньому середовищі навчального закладу» та підготувати відеозбірку «Інноваційні знахідки в початковій освіті» та організувати on-line академію молодого керівника.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *