Заява Національного антикорупційного бюро з приводу інциденту 28 жовтня

У Національному антикорупційному бюро України буде проведено службове розслідування інциденту, що стався 28 жовтня між представниками Ради громадського контролю та співробітником Бюро.

Відповідно до Положення про Раду громадського контролю її представники можуть проводити засідання в міру потреби, але не рідше одного разу на квартал. При цьому вони мають узгодити дату засідання з Директором Антикорупційного бюро. Також для пропуску на територію правоохоронного органу, яким є НАБУ, необхідно подати список учасників, і вони повинні мати при собі документ, що підтверджує особу.

28 жовтня деякі представники Ради громадського контролю прийшли на засідання без документів, а один з них спробував пронести зброю, відмовившись залишити її на зберігання на пункті пропуску або в іншому місці. Співробітники Бюро пішли назустріч і допомогли пройти на територію НАБУ.

Тим не менше, між представниками Ради громконтролю і одним із співробітників Антикорупційного бюро відбулася суперечка, про що вони повідомили на своєму засіданні.

Перший заступник Директора бюро Гізо Углава прийняв рішення про проведення службового розслідування даного інциденту стосовно етики поведінки співробітника НАБУ. Про результати розслідування буде повідомлено. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *