Катастрофа російського літака в Єгипті

Катастрофа російського літака в Єгипті

31 жовтня 2015
Останнє оновлення: 17:18

Російський пасажирський авіалайнер із 224 людьми на борту, що летів із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився над Синайським півостровом у Єгипті.


Російський літак, який летів із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився у суботу вранці на Синайському півострові. Єгипетські урядові оглядають місце аварії.

На борту літака перебувало 224 людини – 217 пасажирів і семеро членів екіпажу.

У МЗС України отримали офіційне підтвердження того, що четверо із пасажирів літака були українськими громадянами.

Лайнер зник із радарів невдовзі після вильоту. Як повідомили в МЗС Єгипту, уламки виявили біля поселення аль-Хасана у гірській місцевості у центральній частині Синайського півострова.

На місце катастрофи скерували 50 карет швидкої допомоги. Кореспондент ВВС в Каїрі Ранья Сабрі повідомив, що тіла були розкидані на площі у 2 квадратних кілометри.

Слідчий комітет РФ уже відкрив кримінальну справу за фактом катастрофи А-321. У свою чергу, в авіакомпанії “Когалимавіа” заявили, що борт “повністю був готовий до польоту”.

За останніми даними єгипетських служб безпеки, на місці аварії в радіусі 5 км знайдено тіла 150 людей. За даними ЗМІ, перший борт із тілами вже прибув до Каїра.

Родичі та близькі пасажирів авіалайнера збираються у петербузькому аеропорту Пулково, куди мав приземлитися літак. На місці створили оперативний штаб, там також працює пункт надання психологічної допомоги.

У Росії 1 листопада оголосили днем жалоби за жертвами катастрофи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *