МЗС: на борту російського літака було четверо українців

МЗС: на борту російського літака було четверо українців

  • 31 жовтня 2015


AP

Серед пасажирів російського літака, що розбився на Синайському півострові в Єгипті, були четверо українців – це офіційно підтвердило російське міністерство з надзвичайних ситуацій, розповів BBC Україна секретар департаменту консульської служби МЗС Євген Ігнатовський.

За його словами, раніше до МЗС звернулася українська громадянка і повідомила, що на борту був її родич.

У посольстві Росії в Єгипті кажуть, що всі, хто перебував у літаку, загинули.

На борту Аеробуса А321, який летів із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга, було 217 пасажирів (214 росіян і троє українців), а також семеро членів екіпажу.

У

переліку пасажирів, опублікованому Асоціацією туроператорів, є двоє молодих людей із українськими іменами. Також є жінка, що має однакове прізвище з одним із них.

AP

Прем’єр Єгипту з урядовцями оглядають місце катастрофи

Пан Ігнатовський каже, що повернення тіл буде здійснюватися через процедуру репатріації, цим опікується українське посольство в Єгипті.

Дипломати відкрили гарячу лінію для родичів пасажирів, але сконтактувалися ще не з усіма з них, розповів дипломат.

За останніми даними єгипетської влади, на місці аварії в радіусі 5 км знайшли тіла 150 людей. ЗМІ повідомляють, що перший борт із тілами вже прибув до Каїра.

Прем’єр-міністр Єгипту заявив, що в районі катастрофи не зафіксовано “підозрілої діяльності”.

Раніше джихадисти, які є союзниками угруповання “Ісламська держава”, заявили, що це вони збили рейс KGL9268. Але російський міністр транспорту Максим Соколов каже, що ця інформація “не може вважатися достовірною”.

Дві частини

AP

Швидкі доставляють тіла загиблих у катастрофі до моргу в Каїрі

“На жаль, усі пасажири рейсу 9268 “Когалимавіа” Шарм-еш-Шейх – Петербург загинули. Висловлюємо співчуття рідним і близьким”, – ідеться у Twitter російського посольства.

За даними Reuters, літак при аварії розбився на дві частини. Як повідомили в МЗС Єгипту, уламки виявили біля поселення аль-Хасана у гірській місцевості в центральній частині Синайського півострова.

“Літак розколовся надвоє: на малу частину хвоста літака, що загорілася, і на більшу частину, що врізалася в скелю”, – цитує Reuters представника єгипетських правоохоронних органів.

Частину пасажирів знайшли пристібнутими у кріслах, розповідають чиновники.

За даними російської влади, на борту було 27 дітей. У списку пасажирів багато людей з однаковими прізвищами – імовірно, родичів.

AFP

У Росії 1 листопада оголосили днем жалоби за жертвами катастрофи. Російський президент і прем’єр висловили співчуття родинам загиблих.

Родичі та близькі пасажирів авіалайнера збираються у петербузькому аеропорту Пулково. На місці створили оперативний штаб, також працює гаряча лінія та пункт психологічної допомоги.

Слідчий комітет РФ уже відкрив кримінальну справу за фактом катастрофи А-321. У компанії “Когалимавіа” та аеропорту “Домодєдово” проходять обшуки.

Кияни висловлюють співчуття у зв’язку з катастрофою, приносячи квіти до російського посольства.

Зник після злету

Reuters

Архівне фото літака

У авіакомпанії “Когалимавіа” заявили, що борт “повністю був готовий до польоту”, а пілот літака Валерій Нємов мав більше 12 тисяч годин досвіду польотів.

“Борт був повністю готовий до польоту, команда і пілот володіли усім необхідним досвідом, і я не знаю (що стало причиною катастрофи. – Ред.)”, – цитують російські ЗМІ представника авіакомпанії Оксану Головіну.

Раніше ЗМІ повідомили, що літак зник із радарів невдовзі після вильоту із Шарм-еш-Шейха.

Як повідомляє єгипетське інформагентство MENA, літак вилетів о 05:51 ранку за Каїром. Зв’язок із ним зник через 23 хвилини після цього. В “Росавіації” підтвердили втрату контакту з авіалайнером.

Російське агентство “РИА-Новости” з посиланням на власні джерела у аеропорту Шарм-еш-Шейха повідомляє, що лайнер перед вильотом скаржився на проблеми із двигуном.

“Цей борт до цього кілька разів протягом тижня звертався до технічної служби у зв’язку із відмовою запуску двигуна”, – цитує агентство джерело.

Агентство Reuters повідомило із посиланням на джерела в єгипетських спецслужбах, що жодних вказівок на те, що авіалайнер могли збити, немає.

Родичі загиблих збираються у петербурзькому аеропорту Пулково. Російська влада організувала гарячу лінію і пункт надання психологічної допомоги

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *