Пожежа у нічному клубі Бухареста: загинули 27 людей

Пожежа у нічному клубі Бухареста: загинули 27 людей

  • 31 жовтня 2015


Reuters

Займання сталося під час безкоштовного рок-коцерту

Щонайменше 27 людей загинули і 155 з різними травмами потрапили до лікарень внаслідок вибуху і пожежі в нічному клубі Бухареста.

Влада побоюється, що жертв може бути значно більше.

Вибух стався в клубі Colectiv у п’ятницю ввечері під час рок-концерту, на який можна було потрапити безкоштовно. У той момент у приміщенні знаходилося близько 400 осіб – здебільшого молодь і підлітки.

Після загоряння вони кинулися до виходу, там виникла тиснява.

Причини займання та вибуху поки невідомі.

“Все, що ми знаємо на цей момент, – це те, що в клубі була застосована піротехніка. Після цього сталася трагедія. Звичайно, ця версія зараз перевіряється”, – сказав ВВС заступник міністра внутрішніх справ Румунії Раед Арафат.

AP

Більшість доправлених до лікарень складають молодь та підлітки

За деякими даними, феєрверки були частиною виступу рок-групи, що грала в жанрі “хеві-метал”.

За словами свідків, у ході виступу колективу іскри перекинулися на стіни і стелю приміщення, спровокувавши займання і вибух.

Люди намагалися вибратися з приміщення, однак там було всього два важкодоступних виходи, причому одні з дверей довелося вибивати. Багато хто знепритомнів від задухи. У багатьох відвідувачів клубу, доправлених до лікарень, діагностували серйозні опіки.

Стан 25 пацієнтів оцінюється як вкрай важкий. В одній з лікарень повідомили, що більшість доставлених до них постраждалих – підлітки від 14 до 16 років.

“Я вражений і глибоко засмучений трагічною подією, що сталася сьогодні вночі у центрі міста. Це дуже сумний момент для всіх нас, для нашого народу і для мене особисто. У цей важкий момент я висловлюю своє глибоке співчуття і солідарність з сім’ями тих, хто постраждав у цій трагедії “, – написав у Facebook президент Румунії Клаус Йоганніс.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *