Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом минулої доби обстрілів прикордонних підрозділів, блокпостів, де військовослужбовці Держприкордонслужби несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України, не було.

В Донецькій області прикордонні наряди зафіксували політ безпілотного літального апарату. БПЛА виявили в районі населеного пункту Маріуполь.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи, направлені на припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами за добу затримано 9 транспортних засобів.

Так, в районі н.п. Троїцьке та Красногорівка прикордонні наряди затримали 2 автомобіля з одягом, взуттям, парфумами, цигарками та спиртними напоями на суму більше півмільйона гривень. Автівки слідували без належних документів в об’їзд контрольного пункту «Зайцеве» на неконтрольовану територію. Інший транспортний засіб правоохоронці зупинили поблизу Геївки. Ним на неконтрольовану територію перевозили косметику вартістю 15 тисяч гривень. Крім того, ще 6 автомобілів зведені мобільні групи затримали неподалік н.п. Петруньки, Щербинівка, Дзержинськ, Кльопан Бик та Верхньоторецьке. Автівки були завантажені 2,2 тоннами продуктами харчування та промтоварами. Вартість вантажів сягає 185 тисяч гривень. Всі вони намагались оминути контрольний пункт «Зайцеве». В даний час транспортні засоби передані співробітникам МВС та представникам ДФС для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт «Зайцеве» прослідували 7 транспортних засобів з гуманітарним вантажем від благодійної організації «Людина в біді». Автівки везли для жителів Донецької області будматеріали, сантехніку та дитячі гігієнічні набори.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *