У Росії підписують петицію на підтримку директора української бібліотеки

Російський благодійний фонд допомоги засудженим та їх сім’ям «Русь Сидящая» створив петицію з вимогою звільнити з-під арешту директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну.

Про це інформує VIDIA з посиланням на сайт електронних петицій change.org.

Фото: Марія Колосова

«Директор бібліотеки Наталія Шаріна (58 років), яка потрапила до в’язниці за свою професійну діяльність, – це, безумовно, політична історія. Незалежно від того, чи подобаються вам погляди і діяльність Наталії Шаріної, чи ні. Вона розвалила бібліотеку, не знала української мови і культури, була колабораціоністом? За це можна звільнити, але не можна садити, це не екстремізм», – йдеться у повідомленні.

Петиція спрямована до Слідчого комітету РФ. Наразі вона зібрала 3653 підписів з необхідних 5000.

Автори петиції закликають поставити під нею підпис: «Чи подобаються вам погляди Наталії Шаріної, чи ні – поставте, будь ласка, підпис. Інакше завтра у нас будуть саджати хірургів за те, що вони ріжуть живих людей (“Нанесення тяжких тілесних пошкоджень”, “Замах на вбивство”), м’ясників (“Жорстоке поводження з тваринами”) чи педагогів – за те, що вони щиро люблять дітей».

Нагадаємо, 29 жовтня Слідчий комітет РФ затримав Наталію Шаріну та порушив проти неї кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *